شعر پرستار از مولانا2023-01-21

منتخب اشعار مولانا از مثنوی و معنوی دفتر چهارم 10 شعر زیبا

شاعر از یار می‌خواهد که نردبانی نشانش دهد تا بتواند به آسمان برود و به او نزدیک‌تر شود. اما یار به او پاسخ می‌دهد که برای رسیدن به آسمان، باید سر خود را زیر پا بگذارد. در این خاک، دراین پاک، به جز عشق، به جز مهر، دگر هیچ نکاریم. حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است.

با معانی و مضامین عرفانی و معنوی و روش فکر و عبارت بندی مولانا می توان در رباعیات آشنا گشت. شاعر به محبوبش می‌گوید که وقتی تو می‌روی، مانند کسی هستی که در خون خود غرق شده است. کلیه مطالب آسمونی شامل قانون کپی رایت هستند، استفاده فقط با درج لینک فعال مجاز است. کسانی که در جستجوی خدا هستند، خاموش‌اند؛ زیرا تنها با سکوت می‌توان به حقیقت نزدیک شد. تو به هر دری که می‌زنی من همراه تو هستم؛ هرچه تو طلب کنی، من وجود آن طلب هستم.

بر امید، جهانی بی‌شمار از انسان‌ها بنا شده؛ هر دلی خود جهانی است که در آن سرگردان است. هر انسانی که از اصل و ریشه خود دور می‌افتد، در پی بازگشت به جایگاه و اصل خود است. به صدای نی گوش کن که چگونه از فراق و دوری‌ها سخن می‌گوید. بازنشر مطالب سایت سوربان با لینک مستقیم مطلب در سایت soorban.com مجاز و قانونی می باشد. مواعظ و مجالس مولانا که او بر سر منبر برای پند دادن دیگران بیان نموده را شامل می شود. بگذار آب ها ساکن شوند تا عکس ماه و ستاره ها را در وجود خود ببینی.

درک اشعار مولانا، شاید نه در کلام، بلکه در احساس و تجربه‌ای است که با خواندن آنها در دل برمی‌خیزد. آثار مولانا اکثراً به زبان فارسی هستند اما او در سرودن اشعارش از زبان‌های عربی، ترکی و یونانی نیز بهره برده است. او مجموعه غزلیاتش را دیوان شمس تبریزی نام‌گذاری کرده است. اما دوستدارانش که دل خوشی هم از شمس نداشتند به این غزلنامه «دیوان کبیر» می‌گفتند. به گزارش سرویس فرهنگ و هنر ساعد نیوز، تا نام شمس تبریزی به گوشمان می‌خورد، بی‌درنگ به یاد مولانا می‌افتیم. کتاب دیوان شمس تبریزی دربردارنده غزلیات جلال الدین محمد بلخی است که به پاسداشت آشنایی‌‌اش با شمس آن را چنین نام نهاده.

در جهان کسی نمی‌تواند چیزی را از تو (خداوند) پنهان کند؛ کسی که گمان می‌کند می‌تواند، دچار خیالی نادرست است. همچون پرنده‌ای ناله‌کنان بال بزن و عشق را با تمام وجود حس کن و به آن جان بده. همان‌طور که هر جا آب جاری باشد، سبزه می‌روید؛ هرجا اشک روان باشد، عشق حضور دارد. خوشا آن لحظه‌ای که در کنار نور ماه بنشینیم، با دلی که از خوبی و بدی خالی است. کسی که تو را (معشوق الهی) یافت، از جان و مال و فرزند و خانه بی‌نیاز می‌شود.

در این بیت، شاعر به یوسف (که نماد زیبایی و محبوبیت است) اشاره می‌کند و او را دعوت می‌کند که به خانه‌اش بیاید. “بام” به معنای بالای خانه است و “در” به ورودی اشاره دارد. در نهایت، شاعر اشاره می‌کند که اگر کسی بتواند بر موانع غلبه کند، به راحتی می‌تواند در آسمان پرواز کند و هر روز مانند دعا، به سمت محبوب خود برود. نام کامل مولانا، محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی است. نام پدرش نیز که از اکابر و سخن‌وران برجسته صوفیه و بزرگان عرفا محسوب می‌شد، محمد بود و به سلطان العلماء، بهاءالدین ولدبن‌ولد مشهور بود. مولانا در ۶ ربیع الاول سال ۶۰۴ هجری شمسی، مقارن با ۱۵ مهر ۵۸۶ هجری شمسی، در شهر بلخ به دنیا آمد.

هرکس آگاه‌تر و بیدارتر است، درد بیشتری احساس می‌کند؛ آگاهی همواره با غم همراه است. عشق حقیقی تنها عشق به معشوق ازلی است، و دیگر دردها و خواسته‌ها همچون گرد و غباری ناپایدارند. مولانا به علم موسیقی مسلط بوده و سازی به نام رباب می نواخته و در ساختمان ساز تغییراتی ایجاد کرده و خودش هم آهنگساز بود بنابراین اشعار مولانا یک پارچه رقص و موسیقی است. شمس میگوید که تو خیلی محبوبیت داری، مردم به تو توجه دارند، و تو در بند قیودی گرفتار امده ای که سر انجام ترا خواهد کشت. شاعر بیان می‌کند که هر لحظه پیامی به او می‌رسد که او را به سمت حقیقت و اصل وجودش هدایت می‌کند. مولانا سرانجام در اثر بیماری و تب در تاریخ یکشنبه ۵ جمادی الآخر ۶۷۲ قمری مقارن با ۴ دی ۶۵۲ هجری شمسی درگذشت.

او به درجه‌ای از عرفان رسیده بود که اگر کسی رفتارهایش را به سخره می‌گرفت ناراحت نمی‌شد و اگر به کسی تعلیم می‌داد از او دستمزد نمی‌خواست. غزلیات مولانا توانایی بالایی در تحریک احساسات انسانی دارند. عشق، اندوه، شوق و وصال از جمله احساساتی هستند که در اشعار او به زیبایی بیان شده‌اند. او می‌گوید که نور یار باعث خجالت خورشید می‌شود و زیبایی او به حدی است که آب و گل (طبیعت) را تحت تأثیر قرار می‌دهد و آنها را زنده‌تر و زیباتر می‌کند. مولوی یا مولانا شاعر بزرگ پارسی گوی ایرانی است که تاثیر عمیقی بر ادبیات جهان گذاشته است. یکی از معروف‌ترین آثار او کتاب مثنوی و معنوی است که در این بخش از سایت ادبی و هنری روزانه قصد داریم منتخب اشعار مولانا از مثنوی و معنوی دفتر چهارم را برای شما دوستان قرار دهیم.

در ادبیات فارسی، در کنار دو بیتی های معروف، تک بیتی های پرمعنا بسیاری سروده شده اند. پیش از مطالعه انواع تک بیتی مولانا بهتر است بدانیم جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولانا از مشهورترین شاعران پارسی‌گوی ایرانی است. مولانا نماد عرفان ایرانی بوده و مثنوی معنوی، دیوان شمس، فیمه مافیه، مجالس سبعه از آثار او است. اشعار مولانا شامل تک‌ بیتی‌ هایی در زمینه‌های فراق و جدایی و عشق به خالق دنیا و مخلوق نیز می‌شود. در این مطلب مجموعه تک بیتی های مولانا را برای شما گرداوری کرده ایم.

مولانا با کلماتش، عواطف انسانی، عشق الهی و جستجوی حقیقت را به زیبایی به تصویر کشیده است. در ادبیات سرزمین ما، شاعران و نویسندگان مشهوری وجود داشته که آثار مهمی به جا گذاشته اند اما بدون شک کمتر نمونه ای مانند آثار مولوی به چشم می خورد. بهترین اشعار مولانا به بسیاری از زبان‌های زنده جهان ترجمه شده‌اند. فرهنگ و ادبیات کشورهایی مانند افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و یونان، بسیار تحت تاثیر سروده‌های حضرت مولانا قرار گرفته است. ترجمه سروده‌های مولوی به عنوان محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین شاعر در ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود. بیشتر آثار مولوی به زبان پارسی سروده شده‌؛ اما در اشعارش به‌ندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیه‌ای یونانی نیز استفاده شده‌ است.

در ادامه به چند تک‌بیتی و دو بیتی از مولانا در رابطه با خدا اشاره شده‌است. تعداد اندکی از غزلیات مولانا قبل از ملاقاتش با شمس به سبک خاقانی، انوری و شاعران رسمی سروده و آن حالات مستی که در بیشتر شعر هایش دارد، در آن ها کمتر می بینیم. اشعار مولانا فراتر از زمان و مکان‌اند و از تجربه‌های روحانی او حکایت می‌کنند، تجربه‌هایی که به زبان شعر جان گرفته‌اند و به انسان‌ها نگاهی نو به جهان و درون خویش می‌بخشند. خواندن اشعار او سفری است به عمق روح، جایی که نور و عشق در هم آمیخته‌اند و انسانی که در جست‌وجوی حقیقت است، به مقام وصل و کشف می‌رسد. مولانا نفس افراد را موضوعی برای پابند کردن افراد برای رسیدن به عشق و عرفان و خداشناسی می‌داند و به طور مستقیم و غیر مستقیم در بسیاری از اشعارش درباره این موضوع صحبت کرده است. در زیر برخی از تک بیت‌هایی که درباره این موضوع سروده است را برایتان آورده‌ایم.

با وجود شاعرانی مانند حضرت حافظ، حضرت سعدی، استاد شهریار، پروین اعتصامی، خیام، عطار نیشابوری، حضرت مولانا و ده‌ها مرد و زن دیگر، نام ایران تا ابد بر تارک شعر و ادب جهان خواهد درخشید. در این مقاله می‌خواهیم درآمدی مختصر اما مفید بر سرگذشت حضرت مولانا داشته و ۱۰ مورد از بهترین اشعار مولانا را برای شما بازگو کنیم. مولانا جلال الدین محمد بلخی متولد سال 604 هجری قمری در بلخ است. پدرش به بهاءالدین ولد و سلطان‌العلما معروف و از عارفان بزرگ صوفیه بود. آوازه مولانا و اشعارش از مرزهای ایران فراتر رفته و اکنون شعرهای او به زبان‌های مختلف ترجمه و حتی تدریس می‌شوند.

دیوان مولوی در تمام دانشگاه‌های برتر ایران و جهان تدریس می‌شود. کمتر کسی در ایران و جهان است که این شخصیت برجسته شعر و ادب را نشناسد. محمد بن علی بن ملک‌ داد از صوفیان نامی قرن هفتم و ملقب به شمس تبریزی است. رابطه‌ای بس نزدیک که مولانا دیوان غزل‌هایش را کلیات شمس نام نهاد. در سنین جوانی به عرفان گرایید و خیلی زود از اساتیدش پیشی گرفت. شمس روح پرتلاطمی داشت که باعث می‌شد نتواند در یک جا منزل گزیند و مدام در سفر به قصد یادگیری و طلب معرفت بود.

جالب است بدانید از مولانا حدود هفتاد هزار بیت شعر به زبان فارسی به جای مانده است. در قرن‌هاي‌ بعد «ظاهرا از قرن نهم » القاب «مولوی»؛ «مولانا»؛ «مولوی رومی» و «ملای رومی» برای وی بکار رفته‌است و از عده اي از اشعارش تخلص وی را «خاموش» و «خَموش» و «خامُش» دانسته‌اند. نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده ودر دوران حیات به القاب «جلال‌الدین»؛ «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده می‌شده‌است. هرکسی که آن باده معرفت را چشید، مست شد؛ و از آنچه در دلش یافت، شعله‌ور شد. عشق از ابتدا سرکش و خونین است، تا آن‌ها که بیرونی هستند، دور بمانند. در جهان، هر چیزی مشابه خود را جذب می‌کند؛ گرمی گرما را و سردی سرما را.

مثنوی از همان ابتدا در مجالس رقص و سماع خوانده می شد و 18 بیت نخست مثنوی را نی نامه می گفتند. دیوان شمس تبریزی مجموعه غزلی است که به افتخار درویش شمس تبریزی نامگذاری شده و یکی از شاهکارهای مولانا و از بزرگ ترین آثار ادبیات ایران است. شاعر به محبوبش می‌گوید که تو مانند دریای پر از مرجان هستی و وجودت باعث آرامش روح او شده است. “آسیا” به معنای دنیا و مشکلات آن است که روح او را سرگردان کرده است. با خواندن اشعار زیبای مولانا که در این مقاله از سایت سوربان آورده ایم، به زیبایی سخن و شیوایی بیان استاد بی قیدوشرط عرفان و ادب فارسی پی خواهید برد و با آثار این شاعر بزرگ آشنا خواهید شد. شاعر از یک راهب یا کاروان‌سالار (ساربان) می‌خواهد که در این مرحله متوقف شود و از او می‌خواهد که برای خدا به او کمک کند.

مولانا جلال الدین بلخی ملقب به مولانا، استاد بی‌قیدوشرط عرفان و ادب فارسی است که در ادبیات سرزمین ما جایگاهی متعالی دارند. این شاعر بزرگ که اشعارش به زبان‌های مختلف ترجمه و بارها در دانشگاه‌های مختلف جهان به تفسیر پرداخته‌ شده است، زیباترین اشعار را در مورد عشق سروده است. در این بخش از نمناک زیباترین اشعار مولانا درباره عشق را منتشر نموده ایم. مثنوی معنوی یکی از مهم‌ترین و مشهورترین آثار ادبی و عرفانی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، معروف به مولوی، است. این کتاب به زبان فارسی نوشته شده و شامل شش دفتر است که به صورت شعر و در قالب مثنوی (شعر دو بیتی) سروده شده است. شاعر می‌گوید که امروز یار (عشق یا محبوب) خود را دیده و این دیدار برای او بسیار خوشایند بوده است.

جلال الدین محمد بلخی معروف به مولانا و مولوی از مشهورترین شاعران ایرانی پارسی گوی و  از بزرگترین چهره های ادب و عرفان است. مولوی تنها در ایران شناخته شده نیست و در همه جهان، طرفداران و پیروان زیادی دارد. در پایان، اشعار مولانا یادآور حقیقتی جاودانه‌اند؛ حقیقتی که در عمق هر دل و روح انسانی نهفته است. او با زبانی ساده و سرشار از حکمت، انسان را به تأمل در خویشتن و سفری درونی فرا می‌خواند؛ سفری که در آن می‌توان به سرچشمه‌ی عشق و وحدت رسید. کلام مولانا چون دریچه‌ای است که به سوی نور و آرامش گشوده می‌شود و در دنیایی که پر از دغدغه‌ها و سردرگمی‌هاست، کلمات او همچون چراغی راهنماست.

او یار را به گونه‌ای توصیف می‌کند که مانند نور خورشید در آسمان می‌درخشد و رونق و زیبایی به زندگی می‌بخشد. از القاب مولانا می‌توان به جلال‌الدین، خداوندگار و مولانا خداوندگار اشاره کرد. در قرون بعدی القابی مانند مولوی، مولانا، مولوی رومی و ملای رومی نیز برای وی به کار رفته ‌است. تخلص مولانا نیز خاموش، خَموش و خامُش بود که برگرفته از اشعار خود این شاعر پارسی زبان است. سازمان جهانی یونسکو با پیشنهاد ترکیه، سال ۲۰۰۷ را سال جهانی مولانا نامید و یادبود هشتصدمین سالگرد تولد مولانا را در تاریخ ۶ سپتامبر سال ۲۰۰۷ برگزار کرد. مولانا جلال‌الدین محمد بلخی که به ملای روم و مولوی رومی نیز شهرت دارد، یکی از بزرگترین و برجسته‌ترین شاعران پارسی زبان است که اشعارش شهرتی جهانی دارد.

بعدا شمس میگوید که تو فیلسوفی ، اهل اوهامی، اهل چون و چرایی و به عقل خود مینازی. شاعر از محبوبش می‌خواهد که خود را نشان دهد، زیرا عشق باعث ایجاد چالش‌ها و فتنه‌ها می‌شود. این شعر به زیبایی عشق، تلاش برای رسیدن به معشوق و غلبه بر موانع زندگی اشاره دارد و نشان‌دهنده قدرت عشق در ایجاد تغییرات مثبت در زندگی انسان‌هاست. با مجموعه‌ای از انواع تک بیتی عارفانه ناب و زیبا همراه ستاره باشید. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. زبان مادری وی زبان پارسی بوده است ، شاید به همین دلیل است که بیشتر آثار مولانا با زبان پارسی نوشته شده است ، البته او آثاری به زبان های ترکی ، عربی و یونانی هم دارد.

در این مقاله از مجله دلگرم به مناسبت روز پرستار مجموعه ای از شعرهای زیبا از اخوان ثالث و سایر شاعران در وصف و مقام پرستار برایتان گردآوری کرده ایم. شمس به مولوی میگوید، که شرط ورود به ان عرصه فوق العاده نورانی ، دست کشیدن از عقل عرفی، یا از ملاحظات و تعلقات ظاهری است. شاعر به آتش عشق اشاره می‌کند که بر روی دلش شعله‌ور است و او در این آتش غوطه‌ور است. شاعر می‌گوید که اگر جسم تو در خاک دفن شود، روح تو به آسمان خواهد رفت و هرگز نابود نخواهد شد. شاعر ادامه می‌دهد که اگر پای خود را بر سر بگذارد، به بالاترین نقاط می‌رسد و می‌تواند بر آسمان پرواز کند.

جلال الدین محمد بلخی متولد ششم ربیع الاول سال ۶۰۴ هجری قمری در شهر بلخ و در گذشته در سال ۶۷۲ هجری قمری است. از مشهورترین القاب وی میتوان به مولوی، مولانا، جلال الدین، مولوی رومی و رومی اشاره کرد. در ادامه گلچینی از برترین اشعار مولانا، شاعر معروف ایرانی را خواهید خواند. مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، شاعر و عارف بزرگ قرن هفتم هجری، با اشعار زیبا و عمیق خود قلب‌ها را مجذوب می‌کند. شعرهای مولانا از عشق، عرفان، سفر درونی و جست‌وجوی حقیقت سخن می‌گویند و در دل هر بیت او می‌توان شور و شوقی جاودانه برای شناخت معنای زندگی و نیروی عشق را احساس کرد.

ترجمه اشعار مولانا که در دوردست با نام «رومی» او را می‌شناسند، از پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین آثار و خودش محبوب‌ترین شاعر غیرآمریکایی است. به هنگام پیری شمس در پی فردی بود که آموخته‌های زندگی 60 ساله‌اش را در اختیار او بگذارد. آنجا مولانا را دید و دانست که شخصی لایق‌تر از او برای انتقال دانش زندگی‌اش پیدا نخواهد شد. زمانی که او در سال 642 هجری قمری برای اولین بار به قونیه رفت تا مولانا را ملاقات کند پیروان مولانا به دشمنی‌‌اش برخاستند. او از قونیه رفت و یک سال بعد دوباره به آنجا بازگشت و دوباره با رفتارهای خصمانه دنباله‌روهای مولانا مجبور شد از آنجا برود. دوری از شمس مولانا را چنان دل‌آزرده و اندوهگین می‌کرد که برای عارف غایب شعر می‌سرایید.

در تک بیتی‌های زیر مولانا به مسئله جدایی، غربت و فراق اشاره کرده‌است. مجموعه اشعار ناب و خاص شاعر ایرانی مولانا با موضوعات عاشقانه، زندگی و خدا را در این قسمت از آریا مگ آماده کرده ایم و امیدواریم که این اشعار بسیار زیبا مورد توجه شما قرار بگیرد. از معروف ترین القاب او می توان به مولوی ، مولانا ، جلال الدین ، مولوی رومی و رومی اشاره کرد. وقتی همه این بند ها از دست و پای مولانا گشاده شد ؛ بعد از آن مولوی به شرح درون خود میپردازد. در اینجا، شاعر به یک عاشق (مجنون) اشاره می‌کند و به او می‌گوید که برو و در عشق غرق شو، حتی اگر در میان خون باشد. او تأکید می‌کند که نباید سوالی بپرسد، زیرا عشق فراتر از توضیحات است.

شمس در نهایت دو سال بعد دوباره به قونیه آمد و دو سالی را آنجا سپری کرد. مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی رومی یکی از مشهور ترین شعرای ایرانی است. شعرهای عارفانه و عاشقانه این شاعر در سراسر جهان شناخته شده است. آسمونی در ادامه گلچینی از اشعار زیبای این شاعر ایرانی را جمع آوری کرده است. اشعار مولانا جلال الدین محمد بلخی، یکی از بزرگ ترین شاعران و عارفان تاریخ ادبیات فارسی، دریجه ای به دنیای عرفانی و معنوی است.

مولانا به عنوان یک عارف بزرگ با جهان‌بینی، بیان و سبک عرفانی‌اش، عرفان را یک شناخت مستقل و جدا از فلسفه، منطق و علم برای بشریت معرفی کرده و تنها راه این شناخت تنها با عشق ممکن است. در ادامه به تعدادی از تک بیتی های این عارف بزرگ اشاره کرده ایم. مولانا شاعر مشهور ایرانیست که با شعرهای ناب و زیبای عاشقانه در دنیا معروف است. در این قسمت می توانید بهترین و زیباترین شعرهای مولوی را بخوانید. به مانند کهنه شرابی، هرچه بیشتر می‌گذرد، ارزش و بار معنایی بهترین اشعار مولانا نیز بیشتر خودنمایی می‌کند.

این بخش به نوعی نشان‌دهنده این است که برای رسیدن به عشق و آرزوها باید از موانع عبور کرد و به فراتر از محدودیت‌ها رفت. اگر به خواندن تک بیتی‌ و شعر کوتاه علاقمند هستید، خواندن مقاله «مجموعه تک بیتی های ناب از شاعران کهن تا امروز» را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم. آثار منظوم او شامل مثنوی معنوی، دیوان شمس تبریزی و رباعیات بوده و آثار منثور او شامل فیه ما فیه، مجالس سبعه و مکتوبات است. معروف‌ترین اثر مولانا مثنوی معنوی او است که تقریبا به تمام زبان‌ها ترجمه شده است. مولانا، پس از مدت‌ها بیماری در پی تبی سوزان در غروب یکشنبه ۵ جمادی الآخر ۶۷۲ قمری درگذشت.

در این مطلب مجموعه ای از بهترین و زیباترین اشعار عارفانه ، کوتاه و عاشقانه مولانا را جمع آوری می کنیم. در ادامه با زندگینامه مولوی و گزیده ای از اشعار این شاعر بزرگ با سایت پارسی دی همراه باشید. غزل شماره ۱۹ ازدیوان شمس مولانا را برای شما دوستان آماده کرده‌ایم. مولانا یکی از بزرگ‌ترین عارفان تاریخ اسلام است و غزلیات او به عنوان یک منبع مهم در عرفان اسلامی شناخته می‌شوند. این اشعار به بررسی روابط میان انسان و خداوند و جستجوی حقیقت می‌پردازند. مولانا معتقد است در یک سوی هستی روح و جان جهان، خدای نامتناهی است؛ این گونه است که مولانا با زبان عرفان و هنر شعر خود در مورد خدا می‌گوید.

در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است. این ابیات انعکاسی از مفاهیم عمیق عرفانی و عشق جاودانه در اشعار مولانا هستند که همچنان طراوت و تازگی خود را حفظ کرده‌اند. سایت سوربان در تلاش است تا با جمع آوری اطلاعات مربوط به عروسی، این مسیر زیبا را برای زوج های جوان ساده تر کند. فیه ما فیه مجموعۀ تقریرات مولانا است که با مثنوی مشابهت فراوان دارد اما نسبت به مثنوی مفهوم تر و روشن تر است و کنایات شعری ندارد و به نثر است. مولانا آنها را در مجالس خود بیان کرده و پسر او بهاءالدین یا یکی دیگر از مریدان یادداشت کرده است. شمس گفت این شیخ مآبی هم در خور پرواز تو نیست، این را هم باید رها کنی.

سیل پرخروش مردم، پیر و جوان، مسلمان و گبر، مسیحی و یهودی همگی دراین ماتم شرکت داشتند. مؤمنه خاتون همسر بهاءالدین ولد و مادر جلال‌الدین محمد مولاناست. گور او در قرامان / لارنده کشف شده، بنابراین باید بین سال‌های ۶۲۶–۶۱۹/۱۲۲۹–۱۲۲۲ از دنیا رفته باشد. جلال‌ الدین محمد بلخی مشهور به مولانا، مولوی و رومی «۶ نوامبر ۱۲۰۷ ؛ بلخ یا وخش – ۲۳ دسامبر ۱۲۷۳ ؛ قونیه» از معروفترین شاعران ایرانی فارسی‌گوی است. بعد از خواندن بیوگرافی کوتاه از مولوی ملقب به مولانا ؛ گلچینی از بهترین شعرهای مولانا را از این شاعر مشهور ایرانی خواهید خواند. مثنوی مجموعه ای از شش جلد شعر است که مولانا به سبک تعلیمی سروده است و اشعار سعی دارد جنبه های مختلف زندگی معنوی را توضیح دهد.

کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به وبسایت آریامگ می باشد. کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام آریامگ و لینک مستقیم بلا مانع است. وقتی گل‌ها می‌میرند و گلستان ویران می‌شود، تنها عطر آن‌ها در عطر گلاب باقی می‌ماند. ما از جهان بالا آمده‌ایم و به سوی آن بازمی‌گردیم؛ ما از دریا هستیم و به سوی آن بازمی‌رویم. رباعیات مولانا متضمّن 1659 رباعی است و به پایۀ غزلیات و مثنوی نمی رسد.

اگر شما نیز از شیفتگان و عاشقان مولانا هستید و شعر و غزلی از این بزرگوار خوانده‌اید که به نظرتان می‌تواند در لیست ما جای گیرد، با ما به اشتراک بگذارید. در این مطلب روزانه شعر در مورد پرستار (اشعار زیبا در مورد فداکاری، تلاش و زحمات پرستاران ویژه روز پرستار) را گردآوری کرده ایم. مولوی در آغاز غزل سر جاویدانگی خود را به وضوح و صراحت بیان میکند و میگوید که من قبلا مرده بودم ، اما اکنون زنده شدم. این شعر به زیبایی احساسات عمیق عاشقانه، جستجوی حقیقت و اهمیت روح را بیان می‌کند. شاعر با استفاده از تصاویر زیبا و استعاره‌های عمیق، خواننده را به دنیای عشق و تفکر عمیق دعوت می‌کند. در این بیت، شاعر می‌گوید که دل او از دنیا و زیبایی‌های آن فراری است و به دنبال اصل خود (عشق حقیقی) می‌گردد.

استفاده از مطالب روزانه با ذکر منبع و قرار دادن لینک روزانه آزاد است.


پرستار سالمندان